نام پروژه : طرح آبرسانی به شهر های گرمه و جاجرم
نام کارفرما : وزارت نیرو و شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی
شماره قرار داد مرحله اجرایی:80/5987/10111
تاریخ ابلاغ قرار داد :18/04/1388
مدت قرارداد: 3 ماه
اهداف طرح :
دستیابی به شبکه های توزیع آب شرب شهری با حداقل تلفات،تامین فشار مورد نیاز در مواقع پیک مصرف،ذخیره و تامین آب شرب در صورت قطعی برق و اتفاق در خطوط آبرسانی،قابلیت تامین نیازهای آب آتشنشانی،برخورداری از درجه اعتبار بالا و مانور در نحوه ی بهره برداری و توضیع یکنواخت کمی وکیفی آب شرب می باشد.
سرعت جریان آب در شبکه توزیع:
دامنه تغییرات سرعت جریان آب در شبکه های توزیع3/0 تا2/1 متر در ثانیه و متناسب با قطر لوله توصیه شده است.حداکثر سرعت مجاز در شبکه های توزیع آب در حالت عادی 2 ودر حالت استفاده 5/2 متر در ثانیه توصیه شده است.
حداقل قطر لوله ها در شبکه توزیع:
حداقل قطر داخلی مجاز برای لوله های دارای شیر آتش نشانی 100میلیمتر و برای خیابانهای فرعی که شیر آتش نشانی ندارند600میلیمتر توصیه شده است.
دبی شبکه توزیع:
طراحی شبکه توزیع آب با توجه به موارد زیر انجام می گیرد:
بر اساس دبی حداکثر مصرف ساعتی(مصرف پیک ساعتی) و در شرایط حداقل فشار.
براساس دبی حداکثر مصرف روزانه به اضافه مصارف آتش نشانی در شرایط حداقل فشار در مواقع بحرانی شبکه توزیع.
بر اساس دبی حداقل مصرف(مصرف شبانه) و در شرایط حداکثر فشار.